Hú, egy picit elmaradtam innen. Szóval november 14.-ikén megtartottuk az első fórum találkozót a Szombathelyi Villamos fórummal.  Reggel 6:14-kor indult a vonatunk a Keletiből, s 9re már lent is voltunk. 

Szombathely vonalbejárás

  

2 fok volt, s rendkívül nagy köd, de aztán későbbre egész jó időnk lett. A csapat is pontos volt, a vasútállomás előtt megtaláltuk egymást. Utunkat a Széll Kálmán utcában kezdtük, amerre indult is a villamos a pályaudvarról. Onnan nem messze mutatták meg nekem az utolsó két vezetéktartó oszlopot vmi parkban (nem emlékszem a nevére). Majd lassan beértünk a belvárosba is, ahol nagyon szépen felújították a teret azóta, amióta nem voltam ott /2006 január/. Ott, meg az előtt, s utunk további részében is rengeteg vezetéktartó kampót találtunk a házak falán. Síneket viszont nem, max egy 2 méteres darabot, de azt is csak  Smidt múzeum területén, ahol az egyik megmaradt villamos alatt találtuk, de az sem az eredeti vonal maradványa már.

Kiértünk a Kálváriára, az egykori végállomásra, ahol is a remíz is volt, de a helyén egy új építésű társasház van, semmi sem utal az egykori vonalra. Onnan visszamentünk a már említett Smidt múzeumhoz, ahol megnéztük közelebbről a megmaradt villamost, melyet kívülről szépen rendbe hoztak, de motorikusan nem hiszem. Bár ki tudja, a Szentendrén lévő egykori Szombathelyi villamost úgy is rendberakták az egyik teremőr szerint. 
 


 


Szombathelyi villamos /1974/ nagyobb térképen való megjelenítése

 

Sajnos 11:50-kor tovább kellett mennünk Ikervárra egy családi rendezvényre, tovább nem tudtunk maradni, s így a tervezett vonalnak a bejárását is legközelebbre halasztottuk. 

 

Cikkek a túráról, illetve egyéb érdekes linkek:-) :

http://iho.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1322:villamosszombathelyenujra&catid=6:sineken&Itemid=9

http://westindex.hu/kozelet/a-szombathelyi-villamosbaratok-megtartottak-elso-kozos-vonalbejarasukat

http://blogocska.org/charlie/2007-09-27/a-szombathelyi-villamos/

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/28505_villamos_fak_felett_smidt_muzeumba_kerult_sarga_ket

http://villamosok.hu/nza/szombathely/index.html

http://www.szombathely.hu/hu/2+programsavaria/62+hirek/8222+ujra+csilingelhet+a+villamos+szombathelyen

http://vasnepe.hu/fooldal/20090615_villamos_kozlekedes_szombathelyen
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uezbeck.blog.hu/api/trackback/id/tr951545291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása