MLM kakukk megint

2009.11.29. 09:22

A héten olvastam az Indexen, hogy a legújabb semmiből meggazdagodni vágyók legújabb cége, a Sciennet ellen is eljárást indítottak, ha jól értettem vmi adó probléma miatt.

Engem tavaly próbáltak beszervezni egy MLM (multi level marketing) "szektába, az Aloeverás cuccokat forgalmazó Forever Living Product -ba. Éppen a Havas utcánál fogtam vissza, amikor egy rámenős csajszi odajött hozzám, s mondta, hgoy nagyon jól utazott nálam, meg szépen mondtam be a megállókat, s szerinte nekem tehetségem volna egy sokkal tutibb üzlethez, ami akár még gazdaggá is tehetne engem. Megadott egy címet , meg egy időpontot, hogy ha szeretnék kilépni a BKV bugyraiból, s gazdag lenni, akkor feltétlen menjek oda, s keressem meg őt (telószámcsere volt még). 

Először azt hittem, hogy pornófilmbe keres szereplőket, meg mert ezek a "castingolók" mindenre képesek, az utcán leszólítják az embert, hogy nincs e kedved.... 

De azért elmentem, megnéztem a KöKi-től nem is olyanmesszi helen, hogy mi a franc van ott (cégnevet csak ott helyben tudtam meg, addig nem árulta el a csaj, hogy honnan is jött, miről lenne szó, csak annyit, hogy gazdag lehetek). Taliztam a csajjal, aki bemutatot ott helyben egy csomó embernek, akik már gazdagok lettek, s hogy mennyire heppi minden. Itt már kezdtem gyanakodni, hogy itt másról van szó, nem pornóról :-). Azátán mondták, hogy kezdődik az előadás.

Egy épület tetőterében voltunk, ahol nagyon sokan ültünk, (150 négyzetméter megvolt), s elkezdődött egy előadás, egy amolyan tréning. Folyamatosan avval viccelődtek, hogy ez nem egy szekte, meg volt egy nő is, aki amikor bemutatkozott, úgy köszönt, hogy helő, "Ízisz kristály a nevem. Na jó, csak vicceltem, X Y vagyok......"

 Beszéltek a termékeikről, az Aloe Vera alapú löttyökről, meg egyéb egészséges dolgokról. Ekkor jutott eszembe, hogy én meg pont most akarok egészségesebben élni, s előadás után talán veszek is vmit, ha tényleg olyan jók ezek. Aztán zóbakerült a terjesztés, ami a beszervezés útján menne. Egy táblára felrajzoltak egy fejjel lefelé álló háromszöget, ami az üzleti modelt mutatta, hogy én vagyok az alatt lévő csúcs, s ha beszervezek valakit, akkor annak az osztaléka is hozzámkerül, s ha az is beszervez valakit, akkor már a végén nekem nem is kell dolgoznom, mert csak áramlik a pénz..... Persze, hogyne,, mondtam magamnak.

A bukó meg az volt az egészben, hogy vásárolhattam volna magamnak Aloés terméket, de kb 10 ezer Ft volt a minimum, amiért kiszolgálnak, annyiért kell összevásárolnom magamnak a dolgokat. Ráadásul ez a csajszi már túl rámenős volt a végén, egyfolytában hívogatott, hogy pl Siófokon lesz egy kis konferencia, amire ugyan pár ezer Ft a belépő, de nagyon megéri, mert a gazdagságom első alappillére volna. - egyfolytában ez a pénzlehúzás látszott a dologból, de azért körbekérdeztem ismerőseimet is, hogy ők mit tudnak az FLP-ről, s kiderült, hgoy két ismerősöm is benne van, de csak maguknak és családjuknak vesznek termékeket, s meg vannak vele elégedve. Naná, az Aloe Verával én is megvolnék :-)

Aztán az egészből annyi lett, hogy tiltólistára tettem a csaj telefonszámát, aki 2 napont hivogatott, hogy vegyek már valamit, s Angyalföldön időközben találtam egy gyógynövényboltot, ahol még kedvezményesebben tudtam vásárolni hasonló termékeket, amiket terítenem kellett volna. Így elindultam az egészséges élet és a megtisztulás útján. :-) Mindenesetre a Mediline polcain is ott voltak az FLP termékei....

 Amúgy egy szomszédblog konkrétan foglalkozik a Sciennet-tel is: 

http://tulajdonkeppen.blog.hu/2009/11/28/53_a_sciennetnek_annyi

Illetve egy MLM-es ügyekről szóló oldal, vagy blog: 

http://antimlm.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uezbeck.blog.hu/api/trackback/id/tr451560215

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kassai Csilla: Ötről-hatra könyv szerzője ihlette 2010.03.05. 09:48:09

Aki saját nyilvános önbevallásai szerint képes rá, hogy az ötödik után eléri a hatodik pohár fenekét is. Aztán kétszer megismételt nagykálói sárgaházas (amit az ország keleti részén a bolondokháza szinonimája) tablettás tréning után szellemi drogra vál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása